Ізраїль знищив в Сирії виробництво іранських дронів і склад готової продукції


16:2323.10.2022

Ізраїль завдав ракетних ударів по території Сирії внаслідок чого було знищено завод зі збирання іранських безпілотників-камікадзе, які, можливо, призначалися для відправки в росію.

Як повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR), удар стався 21 жовтня у районі військового аеропорту Дімас у західній частині провінції Дамаск.

Спостерігачі повідомили, що останнім часом цей військовий аеропорт повністю контролювався іранцями та підтримуваними ними бойовиками, у тому числі й членами “Хезболли”.

Зазначається, що у січні 2022 року туди прибули партії зброї, боєприпасів та компонентів для збирання дронів. Також зазначається, що члени “Хезболли” проводили бурові роботи навколо аеропорту для зберігання одержаної від Ірану зброї.

Джерела SOHR також повідомили, що там бачили членів іранського елітного підрозділу КСІР та експертів “Хезболли”, які проходили навчання в Ірані.

Тим часом ізраїльський журналіст Макс Лур’є повідомив, що готова партія зброї, яка там була зроблена, призначалася для росії. Також він зазначив, що за тиждень до цього Ізраїль знищив ще одну велику партію дронів для рф.

Ізраїль знищив в Сирії виробництво іранських дронів і склад готової продукції 1
Ізраїль знищив в Сирії виробництво іранських дронів і склад готової продукції 3


© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube