По позиціях наших військ та населеним пунктам на Півдні ворог продовжує застосовувати усе наявне озброєння, використовує авіацію та дрони-камікадзе – ОК «Південь» (ВІДЕО)


06:0622.10.2022

Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: лишається стабільно складною, але контрольованою.

Противник веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування «Південь» за підсумками минулої доби 21 жовтня, передає Інше ТВ.

По позиціях наших військ, прилеглих до лінії фронту громадах та тилових районах ворог продовжує застосовувати усе наявне озброєння, використовує авіацію та дрони-камікадзе, а також дрони-розвідники.

По нещодавно звільнених населених пунктах Бериславського району на правому березі Дніпра ворог застосував дрон-камікадзе типу «SHAHED-136» по Шевченківці та наніс ракетний удар зенітно-ракетною системою С-300 по Нововоскресенському. Без людських втрат. Нову Кам’янку і Трифонівку ворог атакував гелікоптерами тричі, ще 5 гелікоптерних ударів наніс по позиціях наших військ, двічі задіяв штурмову авіацію. Але один зі штурмовиків уражено нашим зенітним ракетним підрозділом.

Також зенітники збили ворожий безпілотник-розвідник типу «Орлан-10».

Нашою авіацією відпрацьовано 10 ударів по скупченню техніки противника й опорних пунктах в Бериславському і Баштанському районах, по позиціях систем ворожої протиповітряної оборони – ще й в Каховському.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 220 вогневих завдань. Забезпечено втрати ворога в кількості: 17 рашистів, реактивна система залпового вогню «Град», танк, міномет, 3 одиниці авто-бронетехніки та 3 склади боєприпасів в Бериславському районі. Пошкоджено ще 6 броньованих автівок і 2 міномети. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі збільшилось до 10 одиниць. При цьому в його складі 3 надводних ракетоносії, споряджені двадцятьма чотирма «Калібрами».

Як повідомляло Інше ТВ, З Берислава виїхали всі органи окупаційної влади, тікають колаборанти з родинами та майном, – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube