З російського полону звільнено 108 українських жінок – серед них є евакуйовані з «Азовсталі» і ув’язнені в ОРДЛО ще 2019 року (ФОТО, ВІДЕО)


18:5817.10.2022

Сьогодні, 17 жовтня, відбувся масштабний обмін полоненими – з російського полону було звільнено 108 жінок.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Інше ТВ.

«Це був перший цілковито жіночий обмін. У полоні перебували мами та доньки, яких дуже чекали рідні. 37 евакуйованих з «Азовсталі», 11 офіцерів, 85 – рядових та сержантів. З них – 35 захисниць із ЗСУ, 32 – ВМС, 12 – ТрО, 8 – НГУ, включно з 2 із «Азову», 5 – ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних. Серед звільнених були дівчата, незаконно ув‘язнені в ордло, які потрапили в полон ще до широкомасштабного вторгнення. Люди сиділи з 2019 року в псевдореспубліках за «надто проукраїнську позицію», яка виражалась в перевезенні гуманітарки для дітей-сиріт, надумані «шпигунство» та «тероризм»», – написав на своєму телеграм-каналі Андрій Єрмак.

За словами очільника ОП, це був дуже нервовий обмін, бо було надто багато деталей і моментів, які могли вплинути на процес, змінити його хід.

«Зараз всі дівчата будуть проходити медичний огляд, реабілітацію. Будуть обіймати рідних, своїх дітей, відновлюватись. Дякую за чудову роботу Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими і всім причетним. Україна не залишить нікого. Бо українці – це найвища цінність держави. Звільнемо всіх», – наостанок написав Єрмак.

Як повідомляло Інше ТВ, 13 жовтня з російського полону звільнили ще 20 наших захисників. Серед них є ті, кого утримували в Оленівці (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube