Підполковник назвав Аллаха боягузом. Масове вбивство на полігоні під Бєлгородом сталося на релігійному ґрунті


18:1216.10.2022

Як ми сьогодні вже розповідали, під Бєлгородом на полігоні розстріляли мобілізованих, офіційно загинуло 11, неофиційно 22.

Тепер стало відомо, що масове вбивство на полігоні в селі Солоті Бєлгородської області могло бути частиною конфлікту на релігійному ґрунті. Про це пише проєкт Astra з посиланням на військовослужбовця, який називає себе очевидцем того, що сталося.

За словами співрозмовника Astra, конфлікт почався з того, що троє солдатів – дагестанець, азербайджанець і адигеєць – захотіли “написати рапорти про те, що не хочуть більше служити”, оскільки це “не їхня війна”. Дізнавшись про це, один із командирів, якого джерело називає підполковником Андрієм Лапіним, нібито “всіх зібрав” і заявив, що “це священна війна”.

У розповіді стверджується, що після цього військовослужбовці таджицького походження заявили, що священна війна – це війна мусульман проти невірних; підполковник у відповідь нібито назвав Аллаха “слабаком” або “боягузом”, що “шокувало” багатьох присутніх.

Лапін сказав, що “Аллах, значить, боягуз, якщо він не дозволяє воювати за ту країну, якій ти дав присягу”. <…> Фраза дуже багатьох шокувала – з тих, хто там стояв на плацу. Тому що в нас і з офіцерського складу є мусульмани – і башкири, і татари.

За словами джерела Astra, незабаром на стрільбищі троє вихідців із Таджикистану, які служили за контрактом, сказали іншим мусульманам відійти в бік, “розгорнули свої автомати”, убили підполковника Лапіна і відкрили безладну стрілянину, убивши нібито ще 29 осіб. Прапорщик на прізвище Семенов, почувши стрілянину, нібито вбив двох нападників і поранив третього, якому вдалося втекти.

Співрозмовник видання називає імена ймовірних убивць – старший сержант Бікзот, молодший сержант Амі (йому нібито вдалося втекти) і Ануше.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube