“Ми разом ізолюємо Росію. Разом караємо за терор і змушуємо відчувати ціну за війну”, – Зеленський звернувся до ПАРЄ (ВІДЕО)


17:5113.10.2022

«Ще ніколи в історії обʼєднана Європа не була такою міцною, як зараз. Такою сконцентрованою на всьому, що необхідно, щоб не дозволити російським терористам руйнувати наше з вами життя. Ось це – сила діалогу… Ми разом ізолюємо Росію. Разом караємо за терор і змушуємо відчувати ціну за розвʼязану нею війну.

Європа значно сильніша, ніж будь-хто думав. А потенційно наша можливість захищати свободу, верховенство права, людські права, соціальну справедливість – іще сильніша, ніж навіть зараз ми про себе самі думаємо… Європа може відіграти історичну роль у створенні Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Зробімо це! Це буде найкращий шлях для захисту принципів міжнародного права. Європа може стати лідером у зусиллях, щоб відшкодувати збитки, завдані цією війною. Ми маємо створити відповідний компенсаційний механізм і пропонуємо, як його створити. Відповідний проект уже підготовлений Україною. Я прошу вас підтримати його – і в Європі, і на рівні Генеральної Асамблеї ООН».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube