В рф готують теракти всередині країни, щоб звинуватити Україну і оголосити її державою-терористом


10:0613.10.2022

Росія активізувала свою інформаційну операцію, щоб хибно зобразити Україну як терористичну державу, ймовірно, створюючи інформаційні умови для протидії спробам оголосити Росію терористичною державою.

Про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW) за 12 жовтня.
Кілька російських джерел зробили неперевірені заяви про те, що співробітники Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) затримували громадян України за підозрою в плануванні “терористичних актів” у Свердловській, Московській і Брянській областях 12 жовтня. У зв’язку з цим російські військові блогери посилили риторику, звинувачуючи Україну в тому, що вона є терористичною державою, і закликаючи російську владу посилити “контррозвідувальні” процедури й офіційно оголосити Україну терористичною країною.

Твердження про підготовку до передбачуваної та підривної діяльності України в Росії узгоджуються із ширшою спробою встановити інформаційні умови для відповіді на спроби України офіційно оголосити Росію терористичною державою, особливо після нещодавніх масованих атак на критическую инфраструктуру и жиліе дома України. Російський інформаційний простір також може створювати умови для виправдання подальших масованих ударів по українських тилах; хоча, як раніше оцінювала ISW, ця тактика є частиною російського способу ведення війни і, ймовірно, буде використовуватися незалежно від інформаційних умов.[

Російська влада також може створювати умови для фальшивих нападів на Росію, що видаються за терористичні акти, вчинені Україною.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube