Українців і сьогодні просять зменшити споживання електроенергії з 17.00 до 23.00


17:0311.10.2022

Необхідно і сьогодні обмежити споживання електроенергії для стабільної роботи української енергосистеми.

Про це на своєму телеграм-каналі написав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Інше ТВ.

«Вчора українці по всій країні, відгукнувшись на заклик, добровільно зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%. Дякуємо всім, хто зробив свій внесок у нашу енергостабільність.

Сьогодні ми так само будемо просити обмежити споживання електроенергії. Так само в години пік – з 17:00 до 23:00 просимо не вмикати енергомісткі прилади: електроплити, електрочайники, електроінструменти, обігрівачі та кондиціонери, духовки та праски, мікрохвильові печі, кавоварки, пральні та посудомийні машини. Це дуже важливо для стабільної роботи нашої енергосистеми», – написав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що також у зв’язку з необхідністю відновити пошкоджену критичну інфраструктуру в деяких регіонах застосовується графік відключень електроенергії.

«Важливо розуміти, що такі обмеження споживання не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі, а виключно з необхідністю проведення відновлювальних робіт. Зараз немає жодної потреби ані в аварійній допомозі з боку європейських країн, ані в імпорті електричної енергії. Така можливість за потреби в нас існує», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Як повідомляло Інше ТВ, Які електроприлади треба не вмикати, щоб розвантажити мережу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube