Рашисти приступили до другого етапу захоплення ЗАЕС – привезли свого директора. Енергоатом звернувся до персоналу


08:0211.10.2022

На захоплену окупантами ЗАЕС в Енергодарі росіяни привезли свого “керівника” – від співробітників вимагають укладати нові договори з фейковим підприємством.

Про це йдеться у російських джерелах.

Подія сталася у понеділок, 10 жовтня, повідомляється, що він уже “приступив до роботи”.

За даними “Росатому”, новим головою є колишній головний інженер Балаківської АЕС (Саратівська область), голова незаконного АТ “Експлуатуюча організація Запорізької АЕС” Олег Романенко. Крім того, того ж дня рашисти почали змушувати персонал Запорізької АЕС “працевлаштовуватися” на новостворену фейкову “Запорізьку АЕС” із юридичною адресою у Москві.

Президент “Енергоатому” Петро Котін, який зараз виконує обов’язки гендиректора ЗАЕС, закликав співробітників не піддаватися пропозиції окупантів.

“Знаю, як важко вам щодня бачити особи окупантів і, ігноруючи їхні погрози, тримати удар. Але закликаю вас не здаватися і зараз. Не робити того жахливого кроку, на якому наполягають загарбники, не підписувати жодних заяв, угод та контрактів”, – наголосив він.

За його словами, “Енергоатом” подбає про своїх співробітників та забезпечить гідне життя після перемоги України.

“Ми вас не покинемо. Зберігайте спокій та твердо стійте за Україну та українську ЗАЕС. Всім патріотам компанія забезпечить гідне життя. Головне – дочекатися перемоги над окупантом, а вона вже близько!”, – резюмував Котін.

Він також додав, що Запорізька АЕС продовжить працювати згідно з українським законодавством в українській енергосистемі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube