На Півдні від окупантів вже звільнено 1170 кв.км – ОК «Південь» (ВІДЕО)


15:4909.10.2022

Обстановка на Південнобузькому напрямку залишається напруженою, але контрольованою Силами оборони.

Нашими військами продовжуються активні бойові дії, порушення системи управління й логістики ворога, нанесення йому безповоротних втрат в живій силі та техніці. З початку активних дій площа вивільнених від окупантів територій зросла до 1170 кв. км.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування «Південь» станом на 13.00 9 жовтня, передає Інше ТВ.

Підрозділи противника зосереджують основні зусилля на утриманні захоплених територій та стримані наших наступальних дій. Зафіксовано часткове відведення ворожих підрозділів в глиб окупованих територій. Представники окупаційної влади організовують вивезення своїх сімей в Крим.

Ворог продовжує застосувати розвідувальні та ударні безпілотники на напрямках ймовірного нанесення ударів по позиціях наших підрозділів. Протягом ночі повітряні шпигуни відмічались в Баштанському районі Миколаївщини та в Бериславському, що на Херсонщині.

Вночі ворог атакував позиції підрозділів Сил оборони та населені пункти вздовж лінії фронту керованими ракетами зенітно-реактивної системи С-300. Втрат та руйнувань немає, ракети влучили по відкритій місцевості.

В Бериславському районі ворог задіяв пару ударних гвинтокрилів Ка-52. Без наших втрат.

Продовжується вогневий терор Нікопольського району. Майже 70 смертоносних боєприпасів 152 калібру та реактивних систем «Град», прилетіли у районний центр та Марганецьку громаду. У Нікополі понівечені декілька приватних будинків, парковка, аптека, крамниці, агропідприємство, інші об’єкти соціальної інфраструктури, знищено та пошкоджено понад десяток приватних автівок, лінія електропередач. У Марганецькій громаді пошкоджені кілька приватних осель, сонячна електростанція, промислове та харчове підприємства. Наслідки нічної атаки ворога усовуються. Постраждалих та загиблих немає.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони протягом ночі виконали 170 вогневих завдань по позиціях ворога та районах зосередження живої сили та техніки. Ближче до опівдня ворог намагався атакувати Одесу дроном-камікадзе типу “Shahed-136”. Силами та засобами протиповітряної оборони безпілотник-самогубець знищено над морем. А в небі над Миколаївщиною при спробі нанесення авіаційного удару російським штурмовиком, наші воїни виявились спритнішими і відняли «залізного птаха» з ворожої армії.

В Чорному морі корабельне угрупування ворога складається з 14 одиниць, як продовжують маневри уздовж південно-західного узбережжя Криму. Серед них 4 носія крилатих ракет, у тому числі 2 підводні з сумарним залпом 24 «Калібри». Також на чергуванні 1 ворожий десантний катер.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині ЗСУ збили літак, над Одесою – дрон-камікадзе



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube