На деокупованій території на Півдні місцевий житель загинув, підірвавшись на залишеній окупантами розтяжці, – ОК «Південь» (ВІДЕО)


15:5808.10.2022

Обстановка на Південнобузькому напряму залишається напруженою із динамічним розвитком на різних напрямках. Сили оборони тримають контроль та ініціативу.

Противник веде оборонні дії з метою утримання захоплених територій та стримування розвитку наступу наших підрозділів. Продовжує наносити авіаційні та ракетні удари, обстрілювати важкою артилерією наші позиції, прилеглі до лінії фронту територіальні громади, тилові регіони України.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування «Південь» станом на 13.00 8 жовтня, передає Інше ТВ.

З реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії окупаційні війська гатили вночі по громадах Нікопольщини у Дніпропетровській області – Червоногригорівській, Марганецькій та Мирівській. Близько вісімдесяти снарядів понівечили приватні будинки, господарські споруди, автобусні зупинки, газогони та лінії електропередач. На подвір’ях місцевих мешканців рашисти вбили понад три десятки свійських тварин. Людських втрат немає.

Протягом ночі потерпала від ракетних ударів та артилерійських обстрілів і Миколаївщина. Ворог продовжував обстріли портової інфраструктури Очакова. В Галицинівській громаді пошкоджено житловий будинок. В Широківській – нічні обстріли припали на відкриті території та дороги. В двох населених пунктах громади значних руйнувань зазнало аграрне підприємство, склади, сільгосптехніка. Постраждалих нема. В Баштанській громаді внаслідок удару С-300 пошкоджено адмінбудівлю, заклади освіти та медичну установу. В навколишніх житлових будинках пошкоджено вікна й дахи. Людських втрат нема. Вранці атаку дроном-камікадзе по Миколаївщині відбито силами протиповітряної оборони.

Наша авіація відпрацювала вночі по системам протиповітряної оборони противника в Бериславському та Каховському районах, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 218 вогневих завдань. Результати дорозвідуються.

В деокупованих населених пунктах продовжуються стабілізаційні заходи. Ще залишаються небезпечні місця, де виявляються залишки ворожих обстрілів забороненими касетними снарядами, замінування, розтяжки. Так, в одному з населених пунктів, рухаючись вздовж берега водосховища, місцевий житель підірвався на ворожому вибухонебезпечному пристрої – розтяжці. Людина загинула.

А в тимчасово окупованому Криму панують панічно-хаотичні настрої щодо необхідності запасатися пальним, продуктами, товарами першої необхідності, ліками. Все це підіймає градус громадського незадоволення та спротиву владі окупантів.

В Чорному морі вороже корабельне угруповання з 14 кораблів маневрує в звичному для себе районі, ховаючись за Кримом. Спорядженість та готовність до застосування мають два надводних та два підводних ракетоносії з двадцятьма чотирма «Калібрами». В чергуванні також 1 вдк та 1 десантний катер.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині іранський дрон збили з кулемета (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube