Як тільки Росія програє, не буде жодної перепони для нас, щоб вступити в НАТО, – Подоляк


20:0130.09.2022

Україна провела низку консультацій з НАТО і ООН до подачі заявки про вступ до Альянсу.

Про це радник глави Офісу президента Михайла Подоляка в ефірі телемарафону.

“Ми бачимо, як події розвиваються у прискореному темпі і, безумовно, з урахуванням того, що ми уже практично отримали прискорений режим вступу до ЄС. Безумовна, війна показала, що Україна – це ключовий елемент майбутнього безпекового контуру Європи. Тому у НАТО тоже буде прискорений вступ, як я вважаю. Очевидно, що на саму війну ось ця заявка не впливає, на ті події, що відбуваються на окупованих територіях. Ми розуміємо, що там йде активний контрнаступ. Для нас непринципово, що сьогодні робить РФ з точки зору мобілізації. Безумовно, мобілізація в РФ показує, що вона практично втратила професійну армію. Росія не спроможна зупинити українську армію, крім того, щоб це зробити виключно кількість своїх людей, які готові покласти голову на українській землі”, – зазначив радник голови ОП. 

Подоляк зазначив, що “заява про прискорений вступ до НАТО символізує початок нової ери для України. Ми відкинули уже будь-які домовленості – формальні, неформальні, нейтральні, позаблоковий статус і так далі. Президент чітко демонструє, що усе. Крапкі над “і” розставлені. Для України – тільки один маршрут, який будуть підтримувати наші партнери. Зараз ми вже чітко розпланували, як ми будемо далі формувати свою безпекову архітектуру“. 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що тільки-но Україна переможе у війні, не буде жодної перепони для вступу до НАТО.

“Фінляндія і Швеція вже практично є членами Альянсу. І немає різниці, що та чи інша країна якісь свої особисті питання спробує вирішити, блокуючи ті чи інші рішення”, – зауважив Подоляк.

У контексті вступу до Альянсу він зауважив, що для України “трішки інакше все буде виглядати”.

“Для нас принципово – виграти війну, тому що це питання не тільки територій. Питання в тому, щоб ми змогли на певний час заборонити Росії проявляти свою негативну активність, яка впливала на неможливість нашого вступу до НАТО. Для нас принципово – тільки Росія. Як тільки Україна закінчує війну, як тільки Росія програє, після цього не буде жодної перепони для нас, щоб вступити в НАТО“, – розповів радник голови ОП.

“Більше того, всі країни, які сьогодні ще коливаються і намагаються взяти свою вигоду від “проросійськості”, вони стануть першими, хто голосуватиме за те, щоб Україна отримала певні дивіденди, в тому числі в рамках юридичного оформлення нашого союзу”, – зауважив Подоляк.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube