Путін заявив, що застосування ядерної зброї в цій війні найімовірніше неминуче, і що відповіді Заходу не буде


11:2230.09.2022

Учора президент Росії Володимир Путін провів оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки РФ.

Про це повідомляє Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівськиї кабінетів.

“Під час вступу Путін розіграв сценку з вимогою навести порядок у рамках процесу “часткової” мобілізації. Зробивши посил у народні маси, мовляв, заспокойтеся, “добрий” президент наказав у всьому розібратися і навести лад, стежити за виконанням якого доручено цілому генеральному прокурору. Путін під час закритої частини наради прямим текстом дав розпорядження практично продовжувати в тому самому дусі, зобразивши реакцію на вимогу президента. Путін рекомендував демонстративно, з максимальним висвітленням у ЗМІ, повернути “чоловік сто бідолах” і закрити цю тему.
Після основної частини наради президент продовжив розгляд питань у вузькому колі.

Обговорюючи перспективи військових дій, Путін сказав, що основним варіантом розглядає необхідність, після зміцнення оборони за рахунок мобілізованих, по всій лінії фронту переходити до “визволення” нових територій, що ввійшли до складу Росії, одночасно посилюючи тиск у Харківському та Миколаївському напрямках.

Президент також обговорив й інші варіанти, які він тримає в запасі. Так, за одним зі сценаріїв, після оголошення про входження до складу Росії чотирьох нових областей, вимагати в ультимативній формі в Києва вивести війська з “нових територій Росії”, і в разі відмови з боку України застосувати тактичну ядерну зброю з варіантами цілей.

У процесі обговорення кілька людей висловилися на користь основного варіанту, викладеного президентом, який не передбачає на перших порах ультиматумів і застосування ядерної зброї. На це Путін досить жорстко відреагував, висловивши впевненість, що треба змиритися з думкою про те, що для досягнення поставлених цілей застосування ядерної зброї в цій війні найімовірніше буде неминучим. Путін упевнений, що військової відповіді не буде, а США і країни-союзники вважатимуть за краще запровадити санкції, які “болісно” позначаться на економіці, але будуть змушені змиритися з “новою реальністю”. Після цього, президент не захотів вислуховувати заперечення і закрив нараду.
Перед нарадою Путін поскаржився на ниючий біль у черевній порожнині, який не вдалося швидко купірувати, і нараду він проводив, подавшись вперед, намагаючись зберегти природну позу. У Путіна прогресує онкологія і, незважаючи на адекватне лікування, останнім часом болі не завжди вдається повністю купірувати. Треба розуміти, що на ухвалення ключових рішень впливає плачевний стан фізичного і психічного здоров’я президента. Путін уже не хоче змінити або увійти в історію, він хоче її закінчити, – сказано у повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube