США куплять у Південної Кореї зброю для ЗСУ на $3 млрд. На що підуть грощі


06:0830.09.2022

Чехія допоможе з постачанням до України зброї для контрнаступу, пише місцеве видання іDnes. Згідно з повідомленням, вартість зброї виробництва Південної Кореї – близько $3 млрд, її закупівлю забезпечать США.

«Бої на сході України продовжуються, і атакованій країні потрібні нові постачання зброї для контрнаступу. Чехія має відіграти ключову роль в одній із найбільших поставок », – йдеться у статті.

Саме у Чехії було погоджено план доставки південнокорейської зброї до України, йдеться у матеріалі.

Йдеться про ракетні установки та боєприпаси. І насамперед – про системи ППО «земля-повітря», відомі як Chiron. Ці системи ефективні проти цілей, що низько летять, наприклад, вертольотів.

Переносний зенітний ракетний комплекс ближньої дії Chiron (KP-SAM Shin-Gung) призначений для боротьби з авіацією та вертольотами супротивника на відстані до семи кілометрів. Під час випробувань комплекс продемонстрував 90% ймовірність ураження неманевруючих цілей.

Ракета Shingung оснащена головкою самонаведення, стійкою до перешкод, а осколково-фугасна бойова частина – контактним та неконтактним підривниками. Радіус дії неконтактного підривника – 1,5 км.

Переносна установка оснащена апаратурою розпізнавання «свій – чужий» та тепловізорами Samsung для стрільб у нічний час. Конструкція ПУ дозволяє розміщувати її на автомобілях, кораблях та інших носіях. Установка аналогічна за конструкцією ПУ ПЗРК Mistral, які вже є на озброєнні української армії.

З 2005 ПЗРК Chiron перебуває на озброєнні армії Південної Кореї.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ союзники передали Україні близько 378 танків, близько 1047 одиниць бронетехніки та близько 500 одиниць артилерійських систем. Проте найбільшим «постачальником» ЗСУ стала російська армія. За даними Forbes, обсяги трофейної зброї значно перевищують обсяги поставленої.

Нагадаємо також, що США спрямували вже 16,2 млрд дол. на зміцнення ЗСУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube