До цього Росія тільки двічі оголошувала мобілізацію – робіть висновки, що українці змогли зробити з російською армією, – Пентагон


08:3129.09.2022

За історію Росія лише двічі оголошувала мобілізацію – це вказує на проблеми, які їй створили українці.

Про це заявив на брифінгу неназваний чиновник Пентагону, повідомляє пресслужба оборонного відомства США, передає Ліга.

Російське суспільство не відреагувало позитивно на заяви Кремля про плани мобілізувати 300 000 осіб, зазначають у Пентагоні. Це не вперше в історії РФ, коли вона через проблеми з досягненням цілей намагається набрати бійців серед цивільних.

“До цього вони двічі проводили мобілізацію – у 1914 і 1941 роках. Якщо ви подумаєте про наслідки, в яких вони зараз перебувають, і порівняєте їх із Першою та Другою світовою війною, то це багато говорить про те, що українці змогли зробити з російською армією”, – сказав американський чиновник.

Росія може зіткнутися з багатьма проблемами під час мобілізації такої кількості цивільних, додав він. Наприклад, багато інструкторів перебувають на війні, а в Інтернеті з’являються повідомлення, що мобілізованих перекидають в Україну лише після одного дня підготовки.

“Я просто думаю про рівень підготовки, який ми проводимо у наших збройних силах, і розумію, що це… досить неадекватно”, – підсумував чиновник Пентагону.

Вранці 21 вересня російський диктатор рф оголосив про часткову мобілізацію в Росії. Публічно РФ заявляє про плани мобілізувати 300 000 осіб, але ЗМІ повідомляли, що насправді відправити на війну можуть понад 1 млн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube