США розсекретили зміст чергової допомоги на $1,1 млрд. – 18 HIMARS, 12 протидронових систем Titan


21:0028.09.2022

Сполучені Штати нададуть Україні додаткову допомогу розміром  $1,1 млрд, куди увійдуть 18 РСЗВ HIMARS, а також зброя для протидії безпілотникам.

Про це повідомляє Washingtonpost із посиланням на офіційних осіб США.

Пакет включає фінансування постачання 18 ракетних комплексів High-Mobility Artillery Rocket System, або HIMARS, та боєприпасів до них, а також 12 систем Titan, які використовуються для протидії дронам.

Офіційні особи заявили, що HIMARS та інші подібні системи відіграли ключову роль у бойових успіхах України останніми тижнями. А росіяни використовують безпілотники іранського виробництва для поразки українських військ, що підкреслює необхідність більшої кількості систем для протидії цій загрозі.

У пакеті передбачено фінансування близько 300 автомобілів, десятків вантажівок та причепів для перевезення важкої техніки, різних радарів, засобів зв’язку та спостереження, а також іншого спорядження для солдатів.

Включено фінансування обладнання для виявлення вибухових речовин, а також технічного обслуговування та навчання.

Цей пакет надається у рамках ініціативи сприяння безпеці України, яка фінансує контракти на закупівлю зброї та спорядження.

У результаті загальна сума допомоги США Україні досягла майже $17 млрд з моменту приходу до влади адміністрації Джо Байдена.

Як зазначається, офіційні особи надали подробиці про пакет на умовах анонімності, оскільки він ще не був оприлюднений.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube