Ворог обстрілює наші міста ракетами Х-31 і Х-59 з повітря, – ОК “Південь” (ВІДЕО)


06:1028.09.2022

Обстановка в нашій операційній зоні залишається напруженою, розвиток її досить динамічний, але контроль Сил оборони переважає.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

Ворог не має суттєвих змін в складі та положенні діючих підрозділів, але намагається підтягувати резерви з кримського напрямку. Складом танкового взводу в напрямку Чкалове – Безіменне спробував провести наступальні дії. Один танк підірвався на протитанковій міні, два – відступили

Продовжуючи обстріли з реактивної та важкої артилерії, танків й мінометів наших позицій, ворог застосував і 3 авіаційних, і 3 ракетних удари по цивільній інфраструктурі прифронтових і тилових районів.

Винищувачем Су-35 випущено ракету Х-31 по Березнегуватому на Миколаївщині. Силами протиповітряної оборони ворожий снаряд знищено в повітрі.

По Одещині ворог наніс ракетний удар. Двома винищувачами Су-35 з боку Чорного моря, з кримського напряму, випущено 2 ракети Х-59, класу “повітря – поверхня”. Силами протиповітряної оборони обидві ракети знищено в повітрі.

Водночас, ворог спрямував аналогічний удар і по Кривому Рогу: ще один винищувач Су-35 випустив ракету Х-59 з напрямку Мелітополя. І вона була знищена силами ППО.

Нашою авіацією по ворогу нанесено 5️⃣ ударів. А підрозділами протиповітряної оборони знищено безпілотного розвідника типу “Орлан-10” в Херсонському районі, а згодом в Баштанському районі Миколаївщини збитий ворожий штурмовик Су-25.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи виконали 2️⃣5️⃣0️⃣вогневих завдань, уразивши, зокрема контрольно-спостережний пункт та склад з боєприпасами в Бериславському районі Херсонщини.

Підтверджені втрати ворога складають: 5️⃣8️⃣ рашистів, танк та ще 7️⃣ одиниць автомобільної техніки. Решта результатів розорвідуються.

Корабельне угруповання ворога в Чорному морі зменшено вдвічі. На маневруванні залишено 6 одиниць, з яких 3 – надводні ракетоносії, на борту яких 24 «Калібри».

Ворог не припиняє терор мирних населених пунктів, продовжуючи шатнаж техногенними катастрофами. Рівень загрози ракетних ударів, артилерійських обстрілів та спроб розхитування ситуації в країні адептами «руського миру» і пропагандистами ерефії, досить високий. Не ігноруйте попередження про небезпеку, за сигналами тривог дійте чітко за алгоритмом, будьте пильні і зосереджені. Не панікуємо і не інформуємо ворога про розташування, рух і імовірні дії наших підрозділів. А ось рух і осередки ворожого війська просимо повідомляти нам негайно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube