«Що отруйніше для людства – кокаїн, вугілля чи нафта?» На Генасамблеї ООН президент Колумбії закликав увесь світ легалізувати кокаїн


20:2824.09.2022

У своєму першому зверненні до Генасамблеї ООН нещодавно обраний президент Колумбії Густаво Петро виголосив палку промову, у якій назвавши війну з наркотиками провалом. За його словами, кокаїн приносить не більше шкоди, ніж залежність людей від грошей та нафти.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що у своїй промові Петро протиставив небезпеки наркозалежності ще більш шкідливій, на його думку, для людства «залежності від ірраціональної влади, прибутку та грошей».

«Що отруйніше для людства – кокаїн, вугілля чи нафта?», – наголошує він.

Колумбійський президент наголосив, що від передозування кокаїном помирає невелика кількість людей, тоді як вугілля та нафта «можуть знищити все людство».

«Влада говорила, що кокаїн є отрутою і його потрібно переслідувати, хоча він спричиняє лише мінімальні смерті від передозування… але натомість вугілля та нафту потрібно захищати, навіть якщо вони можуть знищити все людство», — сказав він.

CNN нагадує, що Колумбія є найбільшим у світі виробником кокаїну, і протягом останніх 50 років державна влада просувала заборону на торгівлю та споживання наркотиків, щоб вдарити по кишенях злочинців, які наживаються на цьому. Однак наразі потік заборонених речовин не припинився. У своїй промові Петро, інавгурація якого відбулася минулого місяця, закликала всю Латинську Америку припинити війну з наркотиками.

«Зменшення споживання наркотиків не потребує воєн. Нам всім необхідно побудувати краще суспільство», – сказав він.

Петро також у своїй промові приділив увагу екологічному питанню. Він назвав глобальний дискурс навколо збереження навколишнього середовища «лицемірним», заявивши, що рекомендації та попередження вчених щодо знищення тропічного лісу Амазонки вже давно ігноруються.

При цьому, раніше Петро заявляв, що хоче, аби Колумбія експортувала продовольство, а не кокаїн, і стимулювала інші види виробництва через сільськогосподарські субсидії замість зброї. Його адміністрація також нещодавно представила законопроєкт про легалізацію рекреаційної марихуани в країні, а колумбійський сенатор Густаво Болівар, близький соратник Петро, заявив раніше, що, на його думку, одного дня регулювання може поширитися і на кокаїн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube