Чому путін вчора так і не звернувся до народу


09:1421.09.2022

Учора в кремлівських елітах був великий переполох. Президент Росії Володимир Путін дав розпорядження першому заступнику керівника Адміністрації президента РФ Сергію Кирієнко провести в найкоротші терміни “референдуми” про приєднання до Росії на всіх окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України та дав відмашку Державній Думі та Раді Федерації на запровадження до Кримінального кодексу РФ таких понять, як “мобілізація”, “воєнний стан” та “воєнний час”. Після чого Путін у присутності кількох людей сказав, що звернеться з посланням до народу. Ба більше, президент недвозначно сказав про участь у зверненні до народу міністра оборони Сергія Шойгу.

Про те, що було після того, повідомляє Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами із кремлівських кабінетів.

-Щойно розпорядження президента почали втілюватися в життя, численна кремлівська публіка, яку ніхто заздалегідь ні про що не інформує, прийшла в замішання. Спочатку голова Центрального банку РФ Ельвіра Наббіуліна, а потім ще дві людини з уряду Росії звернулися до президента з проханням про відставку. На той час, як Путін вирушив писати текст послання, попередивши Шойгу про те, що для нього вже готова промова про підтримку рішення президента щодо запровадження воєнного стану в кількох суб’єктах РФ, часткової мобілізації та забезпечувальних заходах її проведення, Путіну доповіли про заворушення в елітах і “тиху паніку” в більшої частини істеблішменту.
Силові еліти також без ентузіазму зустріли рішення президента, про що власне Путіну і повідомив Микола Патрушев. Замкнувшись писати текст звернення, Путін затримався. Коли президент вийшов і почалася підготовка до зйомки, він почав часто кашляти.
Кілька спроб почати запис звернення зривалися через кашель. Після четвертої невдалої спроби записати звернення, до президента викликали медиків, яким Путін поскаржився ще й на біль у грудях. Медики порадили перенести зйомки і піти з ними для огляду, що і було зроблено.
Є думка людей із близького кола президента, що Путін симулював проблему зі здоров’ям для того, щоб перенести зйомки і ще раз обміркувати ухвалення рішень. Люди близькі до президента знають його патологічну нерішучість і невпевненість в ухваленні рішень, особливо ключових. Зйомки відбулися пізніше, тепер головне не передумати з трансляцією.
Так, і всім, хто звернувся до президента з проханням про відставку, Путін передав, що ухвалить рішення після особистого спілкування.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube