“Відрізані вуха і таке інше”. Катівня – це перше, що облаштовують рашисти на окупованих територіях, – Єнін (ВІДЕО)


12:5016.09.2022

За словами представника МВС, часто організація катівень — перше, чим займаються російські солдати на окупованих територіях.

На території, яку ЗСУ нещодавно звільнили від російських окупантів, виявлено катівні. До того ж тримали там не лише українців, а й іноземних студентів. Про це розповів заступник голови МВС Євген Єнін в інтерв’ю Радіо НВ.

За його словами, росіяни не випустили студентів однієї з азіатських країн з окупованої території Харківської області. Вони викрали їх і закрили в імпровізованій в’язниці, де ті катувалися.

Єнін сказав, що наразі всі сліди воєнних злочинів досліджують правоохоронні органи. Він також заявив, що найстрашніші воєнні злочини можна виявити лише з часом.

“Ми вже зіткнулися з ексгумацією окремих тіл не тільки з ознаками насильницької смерті та тортур — відрізані вуха і таке інше. Це ще тільки початок”, — сказав заступник міністра МВС.

Також чиновник сказав, що часто перше, що роблять окупанти на захоплених територіях, організовують катівні. Так, їх було знайдено і в Балаклії, і у Вовчанську. У цих установах катували людей струмом.

Однак, незважаючи на жахи окупації, зараз у жителів звільнених населених пунктів, як заявив Єнін, піднесений настрій.

“Я ніколи не чув Харківщини настільки україномовною, наскільки ми її почули зараз”, — сказав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube