На Півдні ЗСУ «відмінусовали» 15 окупантів, танк, БТР-82А, гаубицю 122-го калібру, міномет 120-го та безпілотний ворожий розвідник – ОК «Південь» (ВІДЕО)


14:4613.09.2022

Обстановка в Південнобузькій операційній зоні стабільно складна, але контрольована.

Про ситуацію станом на 12.00 сьогодні, 13 вересня, повідомили в Оперативному командуванні «Південь», передає Інше ТВ.

Ворог продовжує ведення бойових дій наявними силами та засобами, обмежений у можливостях маневрів та підтягування резервів. Вздовж лінії зіткнення противник надає перевагу контрбатарейній боротьбі, авіаційним ударам та активно проводить повітряну розвідку. Через великі втрати в ході бойових дій значно знизився рівень морально-психологічного стану в підрозділах окупаційних військ.

Противник продовжує тактику терору та залякування цивільного населення. Шість разів за ніч атаковано Нікопольський район Дніпропетровщини. Гатили з реактивних систем залпового вогню і важкої артилерії. По Нікополю було випущено щонайменш 20 реактивних снарядів та 10 152-ох мм, по Червоногригорівській та Марганецькій громадах також ворог випустив понад два десятки реактивних і ще два десятки крупнокаліберних снарядів. Понівечені півтора десятки багатоповерхових та приватних будинків, стадіон, господарські споруди та газогони. Масштаби пошкоджень уточнюються. Людських втрат нема.

Селище Березнегувате на Миколаївщині, що у безпосередній близькості до лінії фронту, вночі також потерпало від артилерійських обстрілів. Пошкоджено складські будівлі професійного ліцею. Постраждалих нема.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії відпрацювали 110 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та бойової техніки, по підрозділах протиповітряної оборони й радіоелектронної боротьби ворога, а також тримаючи вогневий контроль над переправами і логістичними центрами на окупованій території. Наразі підтверджено втрати ворога у кількості 15 рашистів. Знищено танк, БТР-82А, гаубицю 122-го калібру, міномет 120-го та безпілотний ворожий розвідник.

 У Чорному морі вороже корабельне угруповання без суттєвих змін в складі та задачах продовжує тримати напоготові 4 надводних носії крилатих ракет, споряджені понад 30-ма «Калібрами».

Як повідомляло Інше ТВ, За 2 тижні на півдні було знищено 1800 військових армії рф, – генерал Марченко



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube