Вже відомо, який вигляд матиме завод із виробництва “Байрактарів” в Україні (ФОТО)


13:2111.09.2022

На підприємстві працюватиме понад 300 українських інженерів і техніків, які збиратимуть як бестселер Bayraktar TB2, так і новітні безпілотні винищувачі Kizilelma.

Турецька компанія Baykar продовжує реалізацію проєкту з будівництва заводу в Україні, на якому виготовлятимуть БПЛА Bayraktar TB2, Akinci та Kizilelma. Про це повідомляє Defense Express.

Вже відомо, який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні (ФОТО) 1
Вже відомо, який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні (ФОТО) 6
Вже відомо, який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні (ФОТО) 3
Вже відомо, який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні (ФОТО) 7

Гендиректор Baykar Халюк Байрактар дав коментар виданню, де підтвердив наміри створення заводу з виробництва безпілотників в Україні. Площа підприємства буде понад 30 тисяч квадратних метрів, а для роботи наймуть понад 300 українських інженерів і техніків.

виробництво заводів в Україні
На підприємстві робитимуть літаки винищувачі Kizilelma

Також Байрактар передав виданню концепти, який вигляд матиме завод із виробництва “Байрактарів”. На ньому виготовлятимуть не тільки Bayraktar TB2, але й важчі Akinci та навіть новітні безпілотні винищувачі Kizilelma й іншу продукцію компанії Baykar. Українські інженери братимуть участь у розробці нової продукції “Байрактарів”.

Baykar в Україні
Завод займе 30 000 кв. метрів

У виданні зазначили, що зараз у двох турецьких БПЛА використовують українські двигуни — це МС-500 та Аі-450 для Akinci та Kizilelma з Аі-25. Останній є найновішим безпілотником із великим спектром завдань.

Kızılelma, раніше відомий під назвою MIUS, використовує АІ-25. Цей дрон вже є безпілотним винищувачем і може виконувати весь спектр завдань з ураження повітряних та наземних цілей.

Kızılelma та Akıncı
Kızılelma та Akıncı


© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube