Вчора приматолог, сьогодні-атомник. Хто такий Ренат Карчаа, який водив МАГАТЕ по ЗАЕС. Будете здивовані (ВІДЕО)


17:2003.09.2022

Російський чиновник, який пояснював МАГАТЕ, що ракета здійснила поворот на 180 перед ударом по ЗАЕС, – Ренат Карчаа.

Про це пише російське видання “Медиазона”.

У російських державних ЗМІ Карчаа називають “експертом-атомником” та радником глави “Росатому”.

На вірусному відео, опублікованому у твіттері військовим репортером Меком Вільямом Бішопом, Карчаа — голений налисо чоловік у синьому костюмі і сонцезахисних окулярах — показує групі іноземців ракету, що встромилася в грунт, і жестами пояснює, що вона розвернулася вже після падіння, а слідом за ним. звідки здається на перший погляд.

Однак популярність як «експерт-атомник» Ренат Карчаа набув нещодавно. Ще у 2014 році журналісти називали його «експертом щодо Північного Кавказу та Абхазії» — наприклад, коли він в ефірі телеканалу «Дощ» розповідав про політичну обстановку в регіоні.

У біографічній довідці, знайденій виданням, йдеться, що Ренат Карчаа народився в Уфі 17 липня 1966 року, закінчив школу із золотою медаллю, служив у Таллінні. Наприкінці 1980-х він опинився в Абхазії, де отримав диплом біолого-географічного факультету Абхазького державного університету. У віці 25 років Карчаа став наймолодшим депутатом парламенту Абхазії першого скликання. Діяльність парламентаря він поєднував з посадою директора НДІ експериментальної приматології та терапії, який працював на базі мавпячого розплідника в Сухумі. У 1990-х Карчаа звинувачували у продажу наукового архіву вказаного інституту.

На початку нульових він уже став головою представництва Мурманської області у федеральному уряді і збив підлітка під Псковом.

Як писали «Известия», чиновник на смерть збив 16-річного юнака. Це трапилося в місті Пустошка у Псковській області, куди Карчаа приїхав для піар-консультацій, пов’язаних із майбутніми губернаторськими виборами. За даними газети, він втік з місця аварії, але його вдалося затримати завдяки свідченням свідків, які запам’ятали номери на машині.

Винного водія було відпущено під підписку про невиїзд

. — Зараз йому ще не пред’явлено звинувачення, але все йде до того. Карчаа згідно з частиною 2 статті 264 КК загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років, – цитували «Известия» псковського міліціонера.

,

Наприкінці серпня 2014 року під час виборів президента Абхазії Карчаа — цього разу його називали спостерігачем від російської ЦВК — побили під час сутички між прихильниками різних кандидатів біля будівлі республіканського центрвиборчкому. Як писав «Кавказький вузол», політтехнолога доставили «до республіканської лікарні з тяжкими тілесними ушкодженнями».

А потім він ненадовго став радником “президента республіки”.

Нагадаємо, 2 вересня Кабінет міністрів України запровадив санкції проти 700 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із “Росатомом”. Серед них згадується Ренат Карчаа. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube