Зеленський відкрив Венеційський кінофестиваль промовою про війну, яку росія розв’язала в Україні (ВІДЕО)


09:5701.09.2022

31 серпня на острові Лідо відкрився 79-й Венеційський міжнародний кінофестиваль, який триватиме до 10 вересня.

Його відкрив Президент України Володимир Зеленський промовою про війну, яку росія розв’язала в Україні, повідомили у ДержКіно.

“Історія – поза конкурсом і поза межами людяності та здорового глузду. Хоррор тривалістю не 120 хвилин, а 189 днів. 189 днів війни, яка йде в Україні і від якої нібито втомились Європа і світ. Так каже Росія. Цього хоче Росія. Примітивний сюжет у трьох актах, щоб світ зробив три драматичні помилки: звик до війни, змирився з війною, забув про війну.

Цей задум ніколи не має втілитись у життя. Найменше, що можна сьогодні зробити, а точніше не зробити, – це не мовчати, не боятися, не відвертатись, не проходити повз і не бути байдужим до війни в Україні, яку розв’язала Росія.

Ціную можливість звернутися до учасників і гостей Венеціанського кінофестивалю та розповісти про Україну, її народ і війну, яку Росія веде проти нас”, – сказав Зеленський.

Як повідомляє «НВ», одразу два українських фільми беруть участь у додаткових конкурсних програмах Венеційського фестивалю. Це новий фільм Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург», що змагатиметься у програмі «Горизонти». Та фільм «Валерія виходить заміж» режисерки Міхал Вінік, створений у копродукії України та Ізраїлю. Він змагатиметься у програмі «Горизонти Екстра».

Як повідомляло Інше ТВ, «Область Героїв»: вийшов тизер повнометражного фільму про українців, які протягом місяця окупації Київщини вивезли більше 11 тисяч дорослих та дітей (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube