“Путін бовдур, але він любить Одесу, а по Криму краще домовлятись”. Труханов закликав шукати компроміси з диктатором


19:1929.08.2022

Мер Одеси Геннадій Труханов назвав Одесу не першим, але й не другим містов в країні, а “державою в державі” та заявив про необхідність пошуку компромісів із Кремлем для того, щоб уникнути ескалації війни з РФ, зокрема застосування російською стороною ядерної зброї.

Про це він заявив в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera.

За словами мера Одеси, наразі російський лідер Володимир Путін мислить не як прагматичний політик, а як “монстр, продукт радянського режиму та КДБ, який вирішив відновити імперію Росії”. При цьому Труханов висловив думку, що заганяти Путіна в кут у воєнному плані було б небезпечно, оскільки він може в цьому випадку наказати застосувати ядерну зброю.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи може майбутнє звільнення окупованого Криму спонукати президента РФ наказати застосувати ядерну зброю, Труханов заявив: “Це може статися… На карту поставлено життя мільйонів людей”.

“Я не хочу, щоб мене неправильно зрозуміли. Звичайно, я мрію про повернення кордонів станом на 1991 рік, але необхідно поетапно вести переговори, поступово йти на компроміси, уникати конфронтації”, — сказав Труханов.

При цьому глава міста поділився, що до 24 лютого не вірив, що Росія здатна на повномасштабне вторгнення в Україну, оскільки Київ і Москва “тісно пов’язані історією, культурою, мовою, релігією і традиціями”. Також Труханов сказав, що існує хибне твердження про нібито “проросійськість Одеси” — якщо раніше в місті й були симпатики Путіна, то на сьогодні вони зникли.

Також в інтерв’ю Труханов виступив проти знесення пам’ятника імператриці Катерині в Одесі, оскільки в разі такого кроку “історія не зміниться”, і за цією логікою “потрібно прибрати пам’ятники Пушкіну чи Гагаріну”.

Крім цього, Труханов висловив упевненість, що РФ спробує окупувати Одесу, оскільки Путін “одержимий нашим містом” і при цьому “не хоче бомбити його, як Харків”, оскільки вимагає, “щоб він залишився цілим”.

“Я не песиміст, я вірю, що врешті-решт ми переможемо. Але війна залишається довгою, важкою. Наш наступ на Херсон розвивається повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі, щоб з’єднати її з Придністров’ям, а з півдня — на лобову атаку Чорноморського флоту”, — сказав мер Одеси.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube