Другий замах був вдалим – з Херсонщини повідомляють про вбивство колаборанта Ковальова, колишнього слуги-нардепа


06:5629.08.2022

На окупованій Херсонщині вбили колаборанта, колишнього нардепа Олексія Ковальова.

Одразу декілька анонімних телеграм-каналів у неділю повідомили про вбивство Ковальова на Херсонщині.

“З’явилась інформація, що у Залізному Порту вбито екс-нардепа зрадника Олексія Ковальова. Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого “міністра” повідомляли і пропагандистські ЗМІ, хоча одразу видалили”, написав радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань

Джерело УП в “Слузі народу” підтвердило інформацію про смерть Ковальова. “Так, правда”, – відповів співрозмовник.

Також декілька джерел видання “МОСТ” у правоохоронних органах опосередковано підтвердили інформацію про смерть Ковальова. Однак видання зазначає, що джерела обережні з твердженнями, оскільки є вірогідність інсценування.

Один зі співбесідників видання МОСТ повідомив, що є інформація про отримання нардепом-колаборантом двох вогнепальних поранень – в живіт і голову.

Як розповідають місцеві мешканці, біля будинку Ковальова у Голій Пристані сьогодні бачили багато озброєних російських військових. Хоча, про замах росіяни казали як про такий, що відбувся у Херсоні.

Військовий кореспондент Андрій Цаплієнко з посиланням на власні джерела у своєму телеграмі написав, що Ковальов отримав смертельні ножові поранення.

“Біля його будинку дуже багато окупаційних “поліцейських”. Олексій Ковальов, багатий херсонський аграрій пройшов до парламенту від Слуги народу і несподівано, на початку вторгнення, запропонував свої послуги окупантам. Він налагодив постачання своєї продукції до росії через Крим”, – повідомив Цаплієнко.

На початку квітня 2022 року Олексій Ковальов написав, що перебуває у Голій Пристані на Херсонщині попри російську окупацію, щоб “працювати у своєму окрузі”. ДБР відкрило кримінальне провадження відносно нього.
3 травня Ковальова виключили з фракції “Слуга народу”. Коли 8 червня Ковальов зізнався, що співпрацює з російськими окупантами на Херсонщині, фракція “Слуга народу” закликала Верховну Раду позбавити його мандату.
22 червня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов підтвердив, що автомобіль Ковальова було підірвано в Херсонській області. 30 червня в інтерв’ю російським пропагандистам Ковальов заявив, що пережив замах.
За даними ДБР, на початку липня Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора “уряді Херсонської області”.
6 липня генпрокурор повідомила Ковальову про підозру. Його оголошено в розшук. Майно Ковальова перейшло в управління АРМА.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube