Джонсон приїхав до Київа привітати зі святом и отримав орден від Зеленського (ВІДЕО)


17:2624.08.2022

Сьогодні, 24 серпня, з офіційним візитом в Україну прибув прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон.

Про це повідомляє прес-служба президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, на спільній прес-конференції у Києві український лідер вручив британському прем’єру орден.

“Я маю честь вручити Борису від імені усіх українців Орден свободи, ця нагорода повністю відображає те, що він робить для нашої країни і для всієї Європи”, – сказав Зеленський.

Зазначимо, це третій візит Бориса Джонсона до Київа від початку масштабного вторгнення росії.

Зі свого боку Джонсон висловився про українців, які дають відсіч повномасштабній російській агресії.

“Ви змогли дати Путіну аперкот, відкинувши їх (російські війська – ред.) від Києва, від Харкова і зробили значно більш зрозумілим для світу, наскільки він жахливо помилився недооцінивши загрозу цієї війни і ту ціну, яку ви готові заплатити, захищаючи вашу улюблену країну. Я салютую сміливості звичайних українців, які просто продовжують жити своїм життям”, – сказав прем’єр Британії.

Борис Джонсон оголосив новий пакет допомоги на понад 50 мільйонів фунтів стерлінгів.

Допомога включатиме сотні найсучасніших безпілотників та протитанкові боєприпаси.

“Сьогоднішній пакет підтримки надасть хоробрим і стійким збройним силам України ще один поштовх у їхній спроможності, дозволяючи їм продовжувати витісняти російські сили та боротися за свою свободу”, – заявив Джонсон.

Також Джонсон і Зеленський вже традиційно прогулялися Київом, який знову очікує масштабних россійських ударів

На урядовому сайті зазначено, що у новий пакет увійдуть 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах і призначені для виявлення сил противника, що наближаються.

Також Велика Британія готується надати Україні транспортні засоби для пошуку мін у прибережних водах — найближчими днями українські спеціалісти вчитимуться використовувати їх у Британії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube