Війська рф прицільно обстріляли колонію в Оленівці, де утримували українських полонених. Повідомляють про 40 загиблих і 130 поранених


13:2529.07.2022

Збройні сили росії прицільно обстріляли з артилерії виправну установу у селі Оленівка, що на Донеччині, де утримувалися українські полонені, в тому числі й бійці “Азова”. Окупанти зробили це виключно заради своїх злочинних цілей, аби в подальшому звинуватити у кривавому вбивстві українських військових.

Відповідну заяву зробив генеральний штаб Збройних сил України, коментуючи обстріл колонії в Оленівці, де утримувались полонені українці.

-Збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. Російські окупанти, таким чином, переслідували свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні “воєнних злочинів”, а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Наслідки обстрілу уточнюються.

За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об’єктах.

Збройні Сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів.

Російський ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії. Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія – країна-агресор, окупант та спонсор тероризму, – повідомили у Генштабі.

За даними пропагандистів, в результаті обстрілу начебто загинули 40 військовослужбовців, близько 130 — постраждали. Як пишуть пропагандистські російські видання, відповідну інформацію у п’ятницю, 29 липня, оприлюднив “заступник міністра інформації” так званої “донецької народної республіки” Даніїл Безсонов. За словами колаборанта, українські Збройні Сили вночі нібито завдали удару з західних реактивних систем залпового вогню HIMARS по тюремних бараках.

На новини з “ДНР” відреагував радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

“З огляду на свідчення полонених і звільнених з фільтраційної в’язниці в Оленівці про тортури та страти росіянами наших українців, після вчорашнього відео про тортури та вбивство українського бранця це може бути лише одне — чергове знищення доказів воєнних злочинів. Нелюдяності у росіян на це достатньо”, — додав він.

Андрющенко зазначив, що у донецьких в’язницях утримуються не лише українські військові, а й не менш як 10 тис. цивільних маріупольців, викрадених під час проходження так званої фільтрації.

Деякі українські ЗМІ вже пишуть про те, що в “ДНР” під прикриттям такої інформації про нібито ракетний обстріл ЗСУ могли страчувати військовополонених.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube