Ціни на нафту зменшуються третю сесію поспіль через побоювання щодо рівня ставок у США


22:1922.05.2024

Ціни на нафту впали третю сесію поспіль в середу на очікуваннях того, що Федеральна резервна система США може зберегти процентні ставки на високому рівні довше через стійку інфляцію, що потенційно може вплинути на використання палива в найбільшому споживачі нафти у світі. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Ф’ючерси на нафту марки Brent о 05:46 EET подешевшали на 60 центів, або на 0,7%, до 82,28 долара за барель, в той час, як ф’ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) подешевшали на 64 центи, або на 0,8%, до 78,02 долара.

У вівторок ціни на нафту знизилися приблизно на 1%.

Політики ФРС заявили, що центральний банк США повинен почекати ще кілька місяців, щоб переконатися, що інфляція дійсно повернулася на шлях до цільового показника у 2%, перш ніж знижувати процентні ставки.

Вища вартість запозичень може сповільнити економічне зростання і чинити тиск на попит на нафту.

Минулого тижня запаси сирої нафти й бензину в США зросли, в той час, як запаси дистилятів впали, згідно з даними Американського інституту нафти (API), опублікованими у вівторок.

Інвестори очікують протоколу останнього засідання ФРС і щотижневих даних про запаси нафти в США від Управління енергетичної інформації США (EIA), які будуть опубліковані пізніше в середу.

Протокол засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) буде ретельно вивчатися на предмет оцінки ФРС стрибкоподібної інфляції в першому кварталі й підказок щодо термінів і масштабів потенційного зниження процентних ставок у 2024 році, – відзначають аналітики ANZ у своєму звіті.

Читайте: Уряд поставив задачу “Нафтогазу” щодо видобутку газу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube