Понад 65 тисячам українців погодили виплати за програмою “єВідновлення”


13:0525.04.2024

Понад 86 тисяч українців звернулися по допомогу на поточні та капітальні ремонти за програмою “єВідновлення”. Про це заявили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає УНН.

Зазначається, що державна програма компенсацій за пошкоджене та знищене житло працює майже рік.

Більше ніж 65 тисячам українців погоджено виплати за програмою “єВідновлення”. Всього понад 86 тисяч українці звернулися по допомогу на поточні та капітальні ремонти. Підтверджено виплати 52,4 тисячі заявників на загальну суму 5,6 млрд грн – резюмували у відомстві.

Окрім того, майже 13 тисяч українців подали заяви на отримання житлових сертифікатів за повністю знищене житло загальною сумою на 10,1 млрд грн.

І вже 2402 заявники успішно реалізували житлові сертифікати, придбавши нове житло замість знищеного.

Як заявили, у Мінвідновленні, найчастіше житло купують в Київській області та місті Київ, також має попит нерухомість в Харківській, Миколаївській та Чернігівській областях. Сумарна вартість придбаного житла майже 5 млрд грн.

Найбільше заяв на отримання державної програми компенсацій — і за пошкоджене, і за зруйноване житло — надійшло з Харківської, Київської, Донецької та Миколаївської областей – підсумували в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте: єВідновлення. На Миколаївщині ще 62 власника отримали компенсації за пошкоджене житло



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube