Делегація FAO на Миколаївщині: проект з розмінування сельгоспземель та пересувні зерносховища (ФОТО)


10:2518.04.2024

У середу, 17 квітня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) у складі координаторки програм FAO з розмінування та відновлення земель Тифейни Лукас, експерта FAO з розмінування Андрія Лінніченка та голови громадської організації «Товариство дослідників України» Павла Остапенка.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

В рамках візиту було обговорено проєкт «Відновлення засобів до існування та відродження сільських громад, що постраждали від мін та вибухонебезпечних залишків війни», який реалізується FAO спільно з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (ВПП) у тісній координації з Міністерством аграрної політики та продовольства України, а також їх виконавчим партнером «Товариство дослідників України».

Крім того, представники FAO презентували аналіз пошкоджень орних земель у постраждалих районах Миколаївської області, спричинених бойовими діями. За словами координаторки програм FAO з розмінування та відновлення земель Тифейни Лукас, цей аналіз буде використано з метою встановлення для фермерів пріоритетних напрямків фінансової підтримки та допомоги у протимінній діяльності.

Також сільгоспвиробники із Миколаївської області продовжують отримувати пересувні зерносховища від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO). Цьогоріч регіон очікує 113 модулів для зберігання зерна загальною місткістю 48,3 тис. тонн.

Як повідомляло Інше ТВ, Фермери Миколаївщини зможуть отримати допомогу у розмінуванні та відновленні діяльності від ФАО, ВПП та Мінагро



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube