У Литві міністри 30 країн домовилися про посилення міжнародної підтримки транспортної інфраструктури України


15:4911.04.2024

Міністри транспорту та представники 30-ти країн і міжнародних організацій домовилися про посилення міжнародної підтримки реконструкції транспортної інфраструктури України під час зустрічі в Литві в середу. 

Про це повідомляє LRT.lt, передає Інше ТВ.

Учасники Діалогу високого рівня Міжнародного транспортного форуму (МТФ) в Тракаї, курортному містечку поблизу Вільнюса, “заявили про спільне прагнення розвивати нові логістичні маршрути і стратегічні зв’язки з Україною”, – йдеться в прес-релізі Міністерства транспорту Литви.

“Ми прагнемо надати всю можливу підтримку і допомогу Україні для реконструкції її транспортного сектору, що є ключовим пріоритетом литовського головування в Міжнародному транспортному форумі”, – зазначив міністр транспорту Литви Марюс Скуодіс.

У спільній заяві, оприлюдненій 20 країнами після зустрічі в Тракаї, “підкреслюється необхідність збільшення міжнародної підтримки для вирішення нагальних потреб української транспортної системи”.

На зустрічі десяток країн-членів МФТ також оголосили про свій намір зробити конкретні внески в проекти реконструкції транспортної системи України. Німеччина також оголосила про своє рішення надати фінансову допомогу для реалізації узгоджених проектів CIG4U, повідомляє міністерство.

Міжнародний транспортний форум налічує 66 країн-членів.

Як повідомляло Інше ТВ, Понад 200 європейських трейдерів використовують газову інфраструктуру України – Міненерго.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube