В ЄС почали підготовку 14-го пакету санкцій проти росії


09:5710.04.2024

Європейський Союз почав роботу над підготовкою 14 пакету санкцій проти Росії, яка розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. У ньому планують зменшити здатність РФ обходити існуючі обмеження для отримання прибутку і товарів. Пакет мають ухвалити цієї весни.

Про це йдеться у заяві віцепрезидента Європейської комісії Валдіса Домбровскіса під час виступу у Європарламенті, пише ZN.ua.

Він зазначив, що санкції, імовірно, включатимуть широкий перелік обмежень, наприклад, у морському секторі, оскільки Росія продовжує намагатися порушувати верхню межу цін на експорт нафти.

«Ми також шукаємо, як зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, котрі працюють у країнах за межами Європи. Із точки зору ЄС, материнські компанії, які зберігають вплив на бізнес-операції своїх закордонних «дочок», можуть нести відповідальність за операції, які ними проводяться», ‒ додав Домбровскіс.

Він нагадав, що з лютого 2022 року ЄС ввів 13 пакетів санкцій, щоб зменшити можливість Росії вести війну. Обмеження спрямовані на високотоварні сектори російської економіки, а також багатьох людей і компанії, включно із заморожуванням їхніх активів.

Наразі фокус зміщується на забезпечення виконання існуючих санкцій, закриття лазівок і боротьбу з їх обходом та ухиленням.

«Ми продовжимо тиснути на Росію і тих, хто підтримує її на полі бою, де б вони не знаходилися. Ми продовжимо переслідувати друзів Владіміра Путіна і тих, хто допомагає РФ обходити санкції або поповнювати її військовий арсенал», ‒ підсумував Домбровскіс.

Як повідомляло Інше ТВ, Глава Мінфіну США попередила банки Китаю про “значні наслідки” у разі допомоги рф



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube