На Миколаївщині відновили роботу повітряної лінії 35 кВ, що була пошкоджена 2022 року (ФОТО)


13:3605.04.2024

На Миколаївщині відновили роботу повітряної лінії 35 кВ, що була пошкоджена 2022 року. Для цього енергетики усунули майже 250 пошкоджень.

Про це повідомили в АТ «Миколаївобленерго», передає Інше ТВ.

Як інформують в «Миколаївобленерго», у безпосередній близькості до цієї повітряної лінії знаходилися позиції ворога. Після деокупації на цій землі буквально не залишилося живого місця. В тому числі це стосується і енергетичного обладнання – енергетики нарахували 232 пошкодження проводів повітряної лінії протяжністю 15 км, не кажучи вже про побиті опори та ізоляцію.

Місцеве населення, близько 3 тисяч домоволодінь, вдалося перезаживити завдяки повітряній лінії меншого класу напруги, але це було лише тимчасове рішення.

На початку 2023 року після обстеження лінії вибухотехніками бригади «Миколаївобленерго» приступили до ремонту ПЛ-35кВ. На жаль, це обернулося страшною трагедією – 8 лютого 2023 року, повертаючись з місця робіт, на протитанковій міні підірвався бригадний автомобіль, і водій Вадим Невечеря від отриманих травм наступного дня помер у лікарні.

Коли нарешті були отримані дозволи від вибухотехніків, бригади «Миколаївобленерго» приступили до відновлювальних робіт, які на сьогодні вже завершено – пошкоджене обладнання замінено або відновлено та знову введено в роботу, а споживачі заживлені за нормальною схемою, що забезпечує надійний та безперервний розподіл електричної енергії.

Як повідомляло Інше ТВ, Енергобезпека Миколаївщини – підсумки зими та пріоритети 2024 (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube