Український виробник морозива купив завод в Польщі


22:4103.04.2024

Український виробник морозива та заморожених напівфабрикатів “Три Ведмеді” придбав завод Nordis у Зеленій Гурі, Польща. Купівлю першого активу за кордоном засновник і президент ТОВ “Три Ведмеді” Дмитро Ушмаєв підтвердив виданню Forbes.

У вересні 2023 року у польского заводу з виробництва напівфабрикатів і морозива Nordis змінився менеджмент, з посиланням на дані реєстру Міністерства юстиції Польщі пише видання.

Новим власником підприємства став Ушмаєв, а до наглядової ради Nordis увійшов гендиректор ТОВ “Три Ведмеді” Андрій Тищенко.

У власності Nordis – завод на заході країни у 53 км від Німеччини і складські приміщення. Компанія виробляє понад 100 видів морозива і напівфабрикатів. Також Nordis має свою дистрибуційну мережу у 19 містах Польщі.

Попередній власник і гендиректор Nordis – Славомір Янковський.

У травні 2023 року компанія “Три Ведмеді” взяла беззаставний кредит у 210 млн грн в Райффайзен Банку під страхове покриття Експортно-кредитного агентства. Повідомлялося, що позика буде використана на здійснення експорту до Польщі, де Три Ведмеді присутні з липня 2022 року.

Кредит, виданий компанії, став найбільшим в портфелі ЕКА та першим для Райффайзен Банку у співпраці з агентством.

Страхова відповідальність ЕКА перед Райффайзен Банком становить 178,5 млн грн.

Нагадаємо: Незвично, смачно, зможе кожний. Cуддя «МастерШеф» Ярославський дав рецепт морозива…з чорного хліба (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube