Український коридор досяг довоєнних обсягів експорту з портів Великої Одеси


12:4629.03.2024

33,8 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором за 7 місяців. Це більше, ніж було експортовано за рік роботи Зернової ініціативи.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр-Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, передає Інше ТВ.

«Ми відкрили коридор в серпні 2023 р. – після того, як росія остаточно вийшла з Зернової ініціативи та розпочала системні атаки на портову інфраструктуру та агропотужності.

Сьогодні Українським коридором пройшло 1140 суден, які експортували 33,8 мільйонів тонн вантажів до 40 країн світу. З них 23,1 мільйони тонн – продукція українських аграріїв.

Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 150 суден, які мають експортувати майже 5 млн тонн вантажів.

Можемо говорити, що ми вийшли майже на довоєнні обсяги експорту з портів Великої Одеси, а також запровадили значно ефективніший логістичний шлях без участі держави-агресора, продовжуючи бути гарантом продовольчої безпеки світу. Це ще одна спільна перемога Держави, Об’єднаних Сил оборони та всієї морської інфраструктурної галузі», – зокрема, написав Кубраков.

Як повідомляло Інше ТВ, У портах Миколаєва залишилось близько 60 суден, які поки не можуть вийти у відкрите море, – речник ВМС ЗСУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube