У Києві спільний офіс відкривають Фінська конфедерація бізнесу EK і Торгова палата EastCham Finland


08:0227.03.2024

Фінська конфедерація бізнесу EK (Elinkeinoelämän Keskusliitto) і Торгова палата EastCham Finland відкривають спільний офіс у Києві.

Про це пише Служба новин Yle, передає Інше ТВ.

Офіс допомагатиме фінським компаніям залучатися до проектів реконструкції та українського ринку. Місія офісу – надавати компаніям інформацію про український ринок та середовище роботи. Допомагає знайти місцевих партнерів та надає інформацію про проекти реконструкції в Україні та фінансування. Офіс також відіграватиме важливу роль у діалозі з українською владою, повідомляють організації в прес-релізі.

На початку квітня офіс очолить Олена Куцай, яка переходить на цю посаду з Ради бізнес-омбудсмена України, де підтримувала діяльність зокрема приватного бізнесу в Україні.

– Фінські компанії мають багато ноу-хау та технологій, які добре відповідають потребам України. Важливо зробити фінське ноу-хау відомим в Україні та отримати рекомендації для компаній з ринку, – каже Яана Реколайнен, генеральна директорка EastCham Finland.

Відкриття офісу важливе для залучення фінських компаній до відновлення України, каже генеральний директор EK Юрі Хякямієс.

– Загалом ми маємо готуватися до орієнтовної реконструкції майже в 500 мільярдів доларів. Українці очікують від фінських компаній активного внеску, щоб можна було відремонтувати електромережі та телекомунікаційні мережі, систему водопостачання та водовідведення, лікарні, школи та дитсадки та квартири.

Зараз в Україні працює 20–30 фінських компаній.

До початку повномастабного російського вторгнення експорт фінських товарів в Україну становив близько 200 мільйонів євро. У 2023 році експорт товарів склав понад 160 мільйонів євро, що майже на 10% більше, ніж рік тому.

Торгова палата EastCham Finland раніше займалася розвитком фінсько-російських торгових стосунків, та після повномасштабного російського вторгнення в Україну відкрито засудила Росію, підтримала Україну та почала консультувати фінські компанії щодо виходу з російського ринку.

Як повідомляло Інше ТВ, Фінляндія передає Україні бойові катери. Британія, Швеція і США теж передали



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube