Експорт, який не будуть блокувати поляки. Україна продає Європі сіянці сосни


09:0922.03.2024

Держпідприємство “Ліси України” підписало угоду про постачання 110 тисяч сіянців сосни та ялини із закритою кореневою системою (ЗКС) до Словаччини/

Про це повідомив генеральний директор підприємства Юрій Болоховець у Facebook. 

– ДП “Ліси України” підписало угоду зі Словаччиною на постачання 110 тисяч сіянців сосни та ялини з закритою кореневою системою (ЗКС). Замінюємо сировинний експорт продукцію власного виробництва.

Вперше львівський насіннєво-селекційний центр ДП «Ліси України» експортував сіянці минулого року. Відгуки європейських клієнтів позитивні. Тож цього року знову маємо великий контракт.

Проводимо перемовини щодо придбання сіянців ще з низкою клієнтів. Не лише європейських, – повідомив Болоховець.

Він пояснив, що попит на садівний матеріал із закритою кореневою системою росте тому, що сіянці з закритою кореневою можна висаджувати чи не цілий рік, а це значно спрощує роботу лісівників. При цьому витрати на створення лісу зменшуються на 35%. Адже сучасні заводи потребують значно менший обсяг насіння, менше добрив, менше площі, менше робіт із догляду після висадки, тому що у сіянців із ЗКС більша енергія росту.

“Наразі лісонасіннєві заводи ДП «Ліси України» працюють у Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій, Львівській, Кіровоградській областях. Ми створили цю мережу лише за декілька років! Сьогодні запускаємо в роботу ще один центр на Івано-Франківщині. Наша мета – 40 млн сіянців на рік із ЗКС. Більша частина призначена для України, але плануємо нарощувати і експорт”.

Нагадаємо, що на Миколаївщині вчені шукають нові ділянки для лісорозведення (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube