Україна отримала перший транш у 4,5 млрд.євро в рамках Ukraine Facility


14:4320.03.2024

До Держбюджету України надійшов перший транш в рамках перехідного фінансування обсягом 4,5 млрд євро відповідно до фінансового інструменту Європейського Союзу Ukraine Facility. 

Про це повідомили в Міністерстві фінансів України, передає Інше ТВ.

“Вже два роки поспіль активна робота Уряду України та європейських партнерів сприяє фінансовій стійкості держави в умовах повномасштабної війни. Вдячний партнерам з ЄС за лідерство у підтримці України та надважливе рішення щодо виділення першого траншу в рамках Інструменту. Залучені кошти допоможуть своєчасно та у повному обсязі профінансувати першочергові соціальні та гуманітарні видатки державного бюджету”, – сказав Міністр фінансів України Сергій Марченко. 

У рамках перехідного фінансування перед Україною на порядку денному стоїть 5 реформ у наступних сферах: управління державними фінансами, боротьба з корупцією, та розвиток бізнес-середовища тощо.

Наступний транш обсягом 1,5 млрд євро в рамках перехідного фінансування Україна може отримати вже у квітні за результатами задовільного виконання таких реформ, та позитивної оцінки Європейської Комісії. 

Як повідомляло Інше ТВ, Кабмін затвердив план для Ukraine Facility, необхідний для отримання EUR50 млрд. на 4 роки



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube