Відмова від Європейського зеленого курсу і блокада української агропродукції: польські фермери оголосили страйк по всій країні


07:3320.03.2024

Польські фермери у середу, 20 березня, планують проводити великий страйк, у межах якого блокада доріг і протести відбуватимуться у понад пів тисячі місць по всій Польщі.

Про це пресслужба польської поліції повідомляє у соцмережі X (Twitter), передає «Слово і Діло».

Як зазначається, офіційно зареєстровані 580 протестів по всій Польщі, в яких можуть узяти участь близько 70 тисяч осіб. У поліції підкреслили, що це величезна за масштабами подія, яка вимагатиме залучення великої кількості правоохоронців.

При цьому, головні вимоги фермерів залишаються незмінними: відмова уряду Польщі від Європейського зеленого курсу і блокада агропродукції з України.

У зв’язку зі страйком фермерів по всій Польщі очікуються значні затори на дорогах, оскільки протестувальники мають намір блокувати ключові відрізки доріг як у містах, так і поза ними.

У центр Варшави протестувальники не зможуть заїхати на сільськогосподарській техніці, але вони блокуватимуть швидкісну дорогу S2 на околиці міста і ключові під’їзні шляхи до польської столиці.

Протести відбудутьсяя також в інших польських містах, хоча мери деяких з них, наприклад Бидгощі і Любліна, заборонили страйк. Аграрії подали апеляції й очікують на рішення судів у цих справах.

Як повідомляло Інше ТВ, Україна недоотримала митних платежів на майже 8 млрд через блокаду кордону



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube