Три французькі компанії започаткують партнерство з українськими підприємствами у сфері виробництва безпілотників та наземної техніки


09:0009.03.2024

Франція планує залучити низку оборонних компаній до виробництва військового обладнання на території України, щоб допомогти їй у відбитті російської агресії.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню в ефірі телеканалу BFMTV у п’ятницю, 8 березня, передає DW.

За його словами, три французькі компанії започаткують партнерство з українськими підприємствами у сфері виробництва безпілотників та наземної техніки. Спочатку підприємства випускатимуть комплектуючі для військової техніки, а надалі, ймовірно, також боєприпаси.

Перші виробничі об’єкти планують запустити вже влітку 2024 року, додав він. До переліку компаній, які беруть участь у проєкті, увійде виробник танків KNDS – холдингова структура, утворена французькою Nexter і німецькою Krauss-Maffei-Wegmann.

Водночас Лекорню виключив відправку наземних військ в Україну для участі в бойових діях. “Різні гіпотези обговорювалися. Але не йдеться про війська, які беруть участь у бойових діях”, – сказав міністр. Він зазначив, що існують інші моделі військової присутності, які можна розглянути, зокрема розмінування та навчання українських солдатів на території України.

Як повідомляло Інше ТВ, У найближчому майбутньому французьких військ в Україні не буде, – Макрон



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube