Україна і Туреччина разом працюють над розробкою двигуна для винищувача KAAN


20:4515.02.2024

Україна планує закупити та використовувати турецькі винищувачі п’ятого покоління KAAN. Також українські фахівці співпрацюють з турецькими для розробки двигуна для цього літака.

Про це в інтерв’ю турецькому телеканалу CNN Türk розповів посол України в Туреччині Василь Боднар, передають Українські новини.

Боднар зазначив, що переговори про співпрацю з проєктування двигунів для літаків KAAN розпочалися ще до повномасштабної війни в Україні, оскільки у країні є кілька компаній з різним досвідом у проєктування двигунів. За його словами, існує консорціум українських компаній, які конкурують з іншими світовими та вітчизняними виробниками за цей двигун. Проте Україна має досвід і може швидко виготовити техніку з тими характеристиками, які потрібні саме для цього літака, наголосив посол.

“Ведуча запитала, чи буде Україна купувати Kaan у майбутньому. Василь Боднар: Ми будемо не лише купувати, а й використовувати. Ми також знаємо, де це використовувати”, – йдеться у повідомленні.

Також посол зазначив, що винищувач Kaan може мати повний потенціал, щоб конкурувати з F35 і F22 у майбутньому. На думку Боднара, україно-турецька співпраця принесе велику додану вартість і для турецької сторони, оскільки власне виробництво за новими технологіями – це прогрес не лише у зміцненні безпеки та оборони, а й у можливості конкурувати на ринках.

Нагадаємо, F-16 вже готові до бою? Літак перевершив очікування українських пілотів (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube