За 2023 рік Держфінмониторинг зупинив фінансових операцій і заблокував кошти в еквіваленті 4,1 млрд.грн.


10:2524.01.2024

Державною службою фінансового моніторингу України як підрозділом фінансової розвідки України, в умовах воєнного часу, протягом 2023 року вживались посилені заходи практичного та організаційного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Про результати своєї минулорічної діяльності Держфінмониторинг повідомив на своєму сайті, передає Інше ТВ.

В рамках операційної діяльності, за 2023 рік Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 1122 матеріали (608 узагальнених матеріалів та 514 додаткових узагальнених матеріалів).

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та із вчиненням кримінального правопорушення, становить 102,1 млрд гривень.

За 2023 рік сума зупинених Держфінмоніторингом фінансових операцій та заблокованих коштів становить у еквіваленті 4,1 млрд гривень.

Наразі основним напрямком діяльності Держфінмоніторингу є виявлення фінансових операцій та осіб, пов’язаних з фінансуванням тероризму/сепаратизму та військовою агресією з боку рф та рб проти України (в тому числі діяльністю диверсійно-розвідувальних груп; колабораційною діяльністю; публічними закликами осіб до зміни чи повалення конституційного ладу або змін меж території або державного кордону України; осіб, до яких застосовано санкції). Так, за 2023 рік Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 267 таких матеріалів.

Як повідомляло Інше ТВ, Завдяки аналітиці ДПС Миколаївщини щодо тіньових доходів у 2023 році відкрито 22 кримінальних провадження



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube