На Миколаївщині 57 юросіб мають податковий борг перед бюджетом у розмірі майже 1,1 млрд.грн.


15:3016.01.2024

Станом на 01.01.2024 по Миколаївській області за великими боржниками (57 юридичних осіб) рахується борг до зведеного бюджету у сумі майже 1,1 мільярд гривень.

Про це повідомили в ГУ ДПС у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

За грудень 2023 року податковий борг по платежах державного бюджету зменшився на 10,5  млн грн, загальна сума надходжень в рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету (за винятком сплати розстрочок) склала 50,7 млн гривень. Цьому сприяло проведення керівництвом ДПС області систематичних зустрічей з керівниками підприємств-боржників, під час яких розглядалися причини виникнення боргу, шляхи скорочення та терміни погашення заборгованості.  

ДПС Миколаївщини нагадує, що до податкового боргу може призвести як неправильне заповнення платіжної інструкції на сплату податків, так і несплата нарахувань, до прикладу, майнових податків. Оскільки платникам, які мають податковий борг, сума якого не перевищує 3060 гривень, податкова вимога не надсилається, відповідно такі особи можуть і не знати про його наявність та накопичувати борг за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків. Лише коли сума податкового боргу буде більшою за 3060 гривень, податковий орган вручає податкову вимогу та застосовує заходи стягнення податкового боргу, одним з яких є виставлення платіжних інструкцій до установ банків на списання коштів з рахунків платників та передача майна боржника у податкову заставу. 

Щоб уникнути неприємних «сюрпризів», платникам потрібно, в першу чергу, вчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань. Крім цього, потрібно самостійно та регулярно стежити за наявністю або відсутністю боргу, – стверджують фахівці ДПС у Миколаївській області.

На допомогу платникам створено мобільний застосунок «Моя податкова» та сервіс «Електронний кабінет платника податків», де можна легко перевірити стан розрахунків з бюджетом щодо наявності чи відсутності податкового боргу.

Як повідомляло Інше ТВ, За підсумками 2023 року ДПС Миколаївщини забезпечено надходження до бюджетів усіх рівнів понад 19 млрд. грн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube