У 2024 році Україна потребуватиме 42 млрд доларів міжнародної допомоги – МВФ


13:3512.01.2024

МВФ оцінює потреби України у фінансуванні на 2024 рік у 42 мільярди доларів і закликає донорів виконати свої зобов’язання для забезпечення стабільності.

Потреби України у фінансуванні залишаться суттєвими у 2024 році. Про це повідомила директорка МВФ з комунікацій Джулі Козак, передає УНН.

Потреби України у фінансуванні залишаться суттєвими у 2024 році. За нашими оцінками, країні знадобиться фінансування у розмірі близько 42 млрд доларів, включно з офіційною підтримкою донорів у розмірі близько 32 млрд доларів

– сказала вона.
Деталі

При цьому вона наголосила на важливості того, щоб донори та партнери України забезпечили виконання своїх фінансових зобов’язань та щоб Україна отримала фінансування, необхідне для підтримки макроекономічної стабільності в країні.

У МВФ очікують, що Україна отримає міжнародну фінансову допомогу до кінця березня
27 грудень 2023, 17:46 • 34453 перегляди

Також Джулі Козак нагадала, що у грудні МВФ завершив другий перегляд програми підтримки в рамках Механізму розширеного фінансування для України (Extended Fund Facility – EFF), що дало змогу виплатити близько 900 мільйонів доларів США і довести загальний обсяг виплат України за програмою до 4,5 мільярда доларів США. Вона відзначила значний прогрес у виконанні Україною зобов’язань за програмою EFF.

Читайте: В МВФ підрахували, скільки приблизно українських біженців не повернуться в Україну після закінчення війни з Росією



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube