Кабмін затвердив дату та порядок виплат субсидій та пільг: що відомо


18:4101.01.2024

Уряд затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на виплату пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Кабінет міністрів затвердив механізм виплат житлових субсидій та пільг громадянам. Про це йдеться в постанові Кабміну №1404, пише УНН.

Деталі

Кабінет міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на виплату житлових субсидій та пільг громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу. Зазначається, що головним розпорядником бюджетних коштів є Мінсоцполітики.

Кошти спрямовуються на:

  • виплату житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу (житлова субсидія);
  • виплату громадянам пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу (пільги);
  • виплату громадянам коштів додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива (додаткова підтримка);
  • оплату витрат, пов’язаних з виплатою житлових субсидій, пільг та додаткової підтримки через відокремлений підрозділ.

Головні управління Пенсійного фонду розраховують щомісяця до 22 числа суми житлових субсидій та пільг на поточний місяць, які нараховуються:

  • на рахунки, відкриті в уповноважених банках, – до 5 числа місяця, наступного за місяцем, за який нараховано житлові субсидії;
  • через відокремлені підрозділи – до 25 числа місяця, наступного за місяцем, за який нараховано житлові субсидії, згідно з графіком виплати пенсії та грошової допомоги одержувачам.

Виплати додаткової підтримки здійснюватимуться протягом січня – травня 2024 року.

Читайте: Пенсії, соцвиплати, субсидії, тарифи: що буде з 1 січня 2024 року



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube