Цього року на Миколаївщині від приватизації державного майна отримано в 3 рази більше коштів, ніж у 2021 році


12:2011.12.2023

З початку 2023 року у Миколаївській області була проведена приватизація 8 об’єктів державної власності.

Надходження до Державного бюджету України від приватизації об’єктів державної власності Миколаївської області становили 14 млн. 122,8 тис. грн., що у 3 рази більше, ніж за 2021 рік.

Про це повідомив заступник начальника Регіонального відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Миколаївській області Олег Сокол, передає Інше ТВ.

Олег Сокол зауважив, що у Миколаївській області наявні обмеження щодо приватизації.

Так, згідно з Законом України «Про приватизацію державного та комунального майна», тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, не проводиться приватизація об’єктів, розташованих на територіях адміністративно-територіальних одиниць у зоні бойових дій або наближених до зони бойових дій, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України.

Згідно з Переліком територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженим наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22 грудня 2022 року № 309, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23 грудня 2022 р. за № 1668/39004, частина територіальних громад Баштанського та Миколаївського районів, включаючи Миколаївську міську територіальну громаду, включені до «I. Території, на яких ведуться (велися) бойові дії» «1. Території можливих бойових дій», при цьому дата припинення можливості бойових дії не визначена. Таким чином, роботи з виставлення на продаж об’єктів державної власності на зазначених територіях не здійснюється, підкреслив Олег Сокол.

Заступник начальника Регіонального відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях звернув увагу, що на 20 грудня 2023 року оголошено аукціони з продажу об’єктів малої приватизації:

Назва об’єктаАдресаСтартова ціна, грн
Адміністративна будівля літ А загальною площею 99.8 кв.м.Миколаївський р-н,
смт Березанка,
вул. Новосельська, 7а
103 370,00
Нежитлове приміщення, адмінбудівля – літ.А площею 116,1 кв.м; сарай – літ. Б-1, сарай – літ.мВ-1; сарай – літ Д-1; вбиральня – літ.Г-1, басейн №1; огорожа №2; огорожа №3; замощення №1Миколаївський р-н,
смт Березанка,
вул. Степова, 7
304 080,00
Нежитлова будівля за літ.А загальною площею 541,6 кв. м; вбиральня за літ. Б; замощення- І; басейн – №1Вознесенський р-н, смт Токарівка, вул. Елеваторна, 6488 330,00

Детальна інформація щодо кожного об’єкта малої приватизації Миколаївської області із з додаванням їх фотографій розміщена за посиланням https://www.mk.gov.ua/ua/1601620242/ та https://privatization.gov.ua/. Крім цього, щомісяця Управління Регіонального відділення проводить зустрічі в форматі ZOOM-конференцій, на яких доводить актуальну інформацію з питань приватизації та оренди. Інформація про планові заходи розміщується на телеграм каналі Управління.

Також в Управлінні зазначають, що, згідно з Законом України «Про приватизацію державного і комунального майна», для проведення аукціонів під час воєнного стану необхідна ініціатива потенційних покупців (фізичних і юридичних осіб). Таким чином, для початку робіт з приватизації об’єктів малої приватизації в Миколаївській області в Укравлінні очікують листи потенційних покупців щодо наміру їх приватизації.

Як повідомляло Інше ТВ, Перші сім державних АТ оголосили майже 450 електронних торгів з продажу та оренди майна.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube