Очікувано: угорські перевізники з 11 грудня починають протест з вимогою відмінити «транспортний безвіз» для України


07:0410.12.2023

Асоціація угорських підрядників автоперевезень MKFE з понеділка, 11 грудня, почне протест подібно до демонстрацій польських і словацьких далекобійників, вимагаючи скасування “транспортного безвізу” для України.

Як ідеться в повідомленні MKFE на її сайті, асоціація отримала дозвіл на проведення такої демонстрації від поліції повіту Саболч-Сатмар-Берег, пише «Інтерфакс-Україна».

Протестувальники заявляють, що в такий спосіб хочуть привернути увагу Європейської комісії та уряду Угорщини до серйозних, на їхню думку, наслідків угоди між Європейським Союзом, Україною та Молдовою, яка частково лібералізує автомобільні перевезення та ставить багато угорських підприємств у критичну ситуацію, що викривляє ринок.

“Автоперевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот на україно-угорські перевезення, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю за українськими перевізниками”, – наголошує MKFE.

Асоціація нагадала, що спільно з представниками Польщі, Словаччини та Чехії направили пропозиції до Європейської комісії та Європарламенту про обмін “транспортного безвізу”.

“18 грудня Європейський союз і Україна знову зустрінуться для переговорів. Ми сподіваємося, що замість нинішньої жорсткої відмови переговори просунуться вперед і перегляд угоди між ЄС і Україною буде більш сприятливим для угорських перевізників”, – зазначає MKFE.

Асоціація також подякувала Міністерству будівництва і транспорту за їхню позицію підтримки на засіданні Транспортної ради ЄС 4 грудня і попросила міністерство продовжувати боротьбу, незважаючи на відмову цієї ради і Єврокомісії, і шукати можливості на рівні держав-членів стримувати експансію українських перевізників.

Як повідомляло Інше ТВ, Уряд Польщі заперечує блокаду військової допомоги Україні через кордон



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube