Будівництво другої черги Тилігульської ВЕС на Миколаївщині може розпочатись у 2 кварталі 2024 року: ДТЕК і Vestas підписали меморандум


12:3804.12.2023

Група ДТЕК і Vestas 4 грудня підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо завершення будівництва найбільшої у Східній Європі вітрової електростанції – проєкта, який підтримують Європейська комісія та уряди України і Данії.

Встановлена потужність Тилігульської ВЕС складе 500 МВт, загальний обсяг інвестицій в проєкт перевищать 650 млн євро.

Про це повідомляється на сайті ДТЕК, передає Інше ТВ.

Меморандум про взаєморозуміння між ДТЕК та Vestas, провідним світовим виробником вітрових турбін, передбачає, що данська компанія поставить вітрові турбіни в Україну для будівництва другої черги Тилігульської ВЕС.

Меморандум був підписаний на кліматичній конференції ООН COP28 у присутності єврокомісара з енергетики Кадрі Сімсон та міністра енергетики України Германа Галущенко (по відеозв’язку).

ІІ черга ВЕС буде складатись з 64 вітротурбін (по 6 МВт) із загальною потужністю 384 МВт. І черга потужністю 114 МВт була введена в експлуатацію навесні 2023 року.

Фінально І та ІІ черги ДТЕК Тилігульської ВЕС матимуть потужність 500 МВт (83 вітротурбіни). Станція буде здатна виробляти близько 1,7 ТВт-г електроенергії щороку. Цього достатньо для потреб 900 тис. домогосподарств. Очікується, що проєкт дозволить скоротити викиди СО2 щороку на 1,7 млн тон.

ДТЕК готовий розпочати будівництво другої черги ВЕС у 2 кварталі 2024 року, а закінчити будівництво в кінці 2025 року. Поступове підключення до мережі змонтованих вітротурбін очікується з кінця 2024 року.

Інвестиції у другу чергу Тилігульської ВЕС складуть 450 млн євро та будуть профінансовані за рахунок коштів компанії, а також передових західних банків під державні гарантії.

Як повідомляло Інше ТВ, в травні на Миколаївщині ДТЕК запустила першу чергу Тилігульської ВЕС (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube