Щоб уникнути шатдауну: Конгрес США схвалив законопроект про тимчасове продовження фінансування уряду


08:3116.11.2023

Сенат США слідом за Палатою представників ухвалив резолюцію про тимчасове продовження фінансування уряду, аби уникнути шатдауну після 17 листопада, та передав її на підпис президенту Байдену.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на власного кореспондента.

Законопроєкт підтримали 87 сенаторів, проти висловилися 11.

Резолюція дозволяє продовжити виділення фінансів федеральним установам за двоетапною моделлю: частина міністерств і відомств отримуватимуть кошти до 19 січня, решта – до 2 лютого наступного року.

Ініціативу, яку наприкінці минулого тижня висунув спікер Палати представників Майк Джонсон, одразу розкритикували демократи в Сенаті. Голосувати за неї відмовлялися навіть окремі республіканці в Палаті представників. А в Білому домі її назвали спробою посіяти хаос із шатдауном.

Проте після переговорів між партійними керівниками резолюція здобула схвальне ставлення серед демократів – насамперед, через те, що не вимагає радикального скорочення видатків, на чому наполягали ультраправі республіканці.

Як повідомляло Інше ТВ, Палата представників США схвалила законопроєкт про фінансування уряду без допомоги Україні та Ізраїлю



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube