Збитки тільки меліоративних систем внаслідок підриву греблі – 160 млрд. грн.


23:0012.06.2023

Збитки державного майна меліоративних систем і каналів унаслідок підриву Каховської ГЕС сягнули 150-160 млрд грн, однак точну суму можна буде назвати лише після деокупації всіх територій.

Про це повідомляє Міністерство агрополітики та продовольства.

У повідомленні припускається, що меліоративні системи після підриву Каховської ГЕС будуть зруйновані або демонтовані окупантами.

“Без відновлення джерела водопостачання говорити про зрошуване землеробство на півдні України найближчим часом неможливо”, – зазначено в повідомленні.

У Мінагрополітики нагадали, що Каховське водосховище було джерелом зрошення для 94% систем у Херсонській, 74% – у Запорізькій і 30% – у Дніпропетровській областях. Каховське водосховище було джерелом живлення для 584 тис. га земель, на які подавали воду для зрошення. Зокрема Каховський магістральний канал обслуговував 326 тис. га, Північно-Кримський – 39,7 тис. га сільськогосподарських земель.

Окрім того, низка систем у Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях здійснювала окремий водозабір із Каховського водосховища на загальну площу зрошення 218,3 тис. га.

Нагадаємо:  Відновити, покращити, залишити як є? Що далі робити з ГЕС та Каховським морем (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube